Tilbage i 2015, fik jeg af Conni den ganske særlige oplevelse af at være falkoner for en dag. En fantastisk oplevelse, der stadig er frisk i erindringen.  Forud for oplevelsen var jeg en smule nervøs, eller måske bare lidt spændt.

Og det overraskede mig meget at høgen "Loke" som jeg fik fornøjelsen at flyve med, var så tillidsfuld. Allerede fra første øjekast, var der tillid, kærlighed og god kemi mellem mig og fuglen. "Loke" er som bekendt en rovfugl, og har derfor et ganske godt syn, og kunne dermed slutte hele oplevelsen af med at slå kløerne i en lille lækker mosegris, der befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg overvejer nu, om næste skridt skal være et flerdageskursus, for at få noget større indblik og dybere kendskab til disse smukke skabninger.


(Flere billeder af oplevelsen "falkoner for en dag", kan ses i fotoalbummet knyttet til denne hjemmeside.)


    Jeg har flere gange været heldig, at kunne komme tæt på fugle som disse, og    synes det er rigtig spændende, og en uforlignelig oplevelse hver gang. Denne      gang var noget helt specielt, fordi  falkonèren "Edit" som hun hedder, denne        gang optrådte til hest. Helt utroligt flot og meget imponerende. Det var som        jeg beskriver det, en oplevelse af en anden Verden, i en helt anden                      tidsalder. Simpelthen storslået. Så har du muligheden for at se dette                    fantastiske show, med denne falkonèr, og disse nok så fantastiske flyvere, så        snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Hvis vejret ellers er nogenlunde, er mit      bedste forslag naturligvis, at man pakker madkurven, samler familien og tager    til nærmeste ZOO,  der fremviser lignende arter, eller endnu bedre at man            besøger en nærliggende falkonèrgård. Jeg fristes til at kalde et sådan besøg for    en totaloplevelse.

Se spændende videoer direkte fra dette link: http://www.youtube.com/user/eagleworld9881

Kig med her, og få større indblik i falkonèrens hverdag. www.eagleworld.dk   eller: www.falkonergaarden.dk